dilluns, 31 d’agost del 2009

La festa major jove de Sant Feliu de Guíxols es consolida com a l’activitat d’estiu estrella pels joves.


A continuació us adjunto l'escrit que en Quim Diaz va fer al Puntual de Joventut sobre la Festa Major Jove.

També voldria demanar disculpes per no haver actualitzat el bloc durant tant de temps. No ha estat un problema de despreocupació, sinó un problema tècnic amb el bloc, l'adreça, la contrasenya i aquestes coses que té internet i els ordinadors.

Espero que hagueu gaudit molt a l'estiu de la Festa Major en general i ja sabeu que teniu aquest espai per comentar-me alló que vulgueu.

L’any 2009 significa la consolidació definitiva de la Festa Major Jove de Sant Feliu de Guíxols, amb una participació impressionant a totes les activitats. Anna Buxó, regidora de joventut, ha volgut destacar aquest fet un cop realitzades les activitats que s’han desenvolupat entre el 31 de juliol i el 5 d’agost principalment a la zona de barraques Jove a la platja de la ciutat, però també a altres espais. També s’ha destacat el fet que la programació d’aquestes activitats és una iniciativa del Consell local de Joves, integrat per la majoria de les entitats de joves de la ciutat, i per tant no és una proposta postissa, sinó que respon directament a les inquietuds i gustos dels joves. El Consell Local de Joves dona per molt profitosa la gran feina de coordinació i programació realitzada i un cop realitzades totes les activitats considera que ha valgut la pena els esforços i les hores invertides en el que ja consideren una realitat dins l’oferta d’oci per joves durant l’estiu.

El divendres 31 de juliol es va donar el tret de sortida a la Festa Major Jove 2009 amb el sopar de colles a la plaça del mercat amb gairebé 200 participants, que després de degustar la fideuada es van unir a la xaranga (ruta de bars) amb els grallers de Calonge. El recorregut va finalitzar a la zona jove de barraques a la platja tot just quan s’iniciava el concert de Biscuit i Surfin Sirles organitzat per l’Atzavara Club.
L’assistència a aquest concert ja augurava un alta participació per les activitats que s’esperaven els propers dies. A partir d’aquí, cada nit es va oferir un concert programat per alguna de les entitats de joves de la ciutat; dissabte el festival SantfefunkHipHop a càrrec de Tedecé, diumenge el rock més dur a càrrec d’Acme (associació cultural de músics de l’escorxador), dilluns el Ragga Beach party a càrrec d’Acas Baix Empordà, dimarts el Festival Treu la llengua! a càrrec de Jerc Guíxols i finalment dimecres l’esperadíssim Uuhquemúsica!, el concurs de grups locals joves del Baix Empordà, que va cloure les activitats de la festa major jove 2009 proclamant guanyadors el grup Cayena, que enregistraran una maqueta als estudis Ultramarinos Costa Brava de Sant Feliu de Guíxols (un premi valorat en més de 1.200 euros).

Però no només d’activitats de nit va viure la Festa Major Jove 2009, sinò que durant el dia també hi van haver propostes per tots els gustos; les matines amb la colla gegantera ganxona i els trabucaires de l’Albera es van encarregar de despertar a molts ciutadans i visitants de la ciutat fent-los saber que és Festa Major i no hi ha temps per dormir, el campionat de volei platja 3x3 a la platja de Sant Pol que enguany es va incloure dins les activitats de la Festa Major Jove, la cursa de pasteres, una activitat organitzada des del respecte més absolut amb la intenció de denunciar la situació global que porta a moltes persones humanes a buscar-se la vida jugant-se-la al mar, l’activitat va comptar amb més de 150 participants i va donar alguns dels moments més recordats d’aquesta Festa Major. A la mateixa hora, a la zona jove de barraques a la platja es produïa el campionat de breakdance Battle of the barrios i l’exhibició de grafits amb l’elaboració d’una creació exclusiva que va presidir la platja durant tots aquests dies. La gincama nocturna va haver de tancar inscripcions acceptant el màxim de grups participants previstos, la botifarrada popular també es va quedar curta davant la gran quantitat de gent que es va voler acostar fins el Salvament a recarregar piles amb una llesca de pa de pagès i una botifarra a la brasa. Just després de degustar la botifarra de carn, era el moment d’iniciar el campionat de botifarra de cartes, que es va allargar fins ben entrada la nit amb una final més que disputada. Un espai de jocs de taula al Passeig del mar posava punt i final a les activitats diürnes de la Festa Major jove 2009.

Alguna de les nits, paral•lelament als concerts es va voler organitzar activitats de prevenció adreçades als joves, així el diumenge dia 2 l’Acas Baix Empordà va instal•lar una taula informativa de reducció de riscos alertant als joves dels perills de diferents drogues d’una forma molt divertida i original, i el dia següent la Creu Roja Joventut també va muntar la seva carpa Som.Nit just al costat de l’escenari de la platja.

El Consell Local de Joves i la regidoria de joventut de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols han valorat molt positivament la Festa Major Jove 2009 en la que es calcula que hi ha participat més de 5.000 persones, i ja donen voltes al cap per fer-ho encara una mica millor l’any vinent.

Quim Díaz