dilluns, 8 de setembre del 2008

Una Festa Major dels joves i per els joves

Una de les principals novetats de la Festa Major d’enguany,tot i que l’any passat ja va començar a formular-se, ha estat sens dubte la Festa Major Jove. La FMJ ha estat un conjunt d’activitats organitzades per les entitats juvenils de la ciutat que agrupades en el Consell Local de la Joventut de Sant Feliu de Guíxols ens han ofert una programació novedosa, variada i que ha suposat la implicació d’un bon nombre de joves del municipi en la seva organització.

El Consell de Joves és un òrgan independent de l’Ajuntament i han estat ells i elles els qui han dissenyat i treballat aquesta proposta, però també hem de dir que des de la Regidoria de Joventut i Esports sempre els hi hem donat el nostre suport i especialment en aquest esdeveniment. Aquest suport s’ha traduït en el finançament de totes les activitats que han organitzat les associacions juvenils, la difusió d’aquestes i la creació d’un nou espai de barrakes a la mateixa platja de la ciutat. Però haig de dir que la Regidoria de Cultura també hi ha col·laborat finançant l’equip de so.

El principal motiu pel qual el grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya va donar aquest important suport a la FMJ és molt clar, des d’Esquerra pensem que la Festa Major no es pot fer d’esquenes al poble, la Festa Major l’hem de fer entre totes i tots els ciutadans, només així ens la sentirem nostra i la gaudirem com mai. La FMJ ha estat un claríssim exemple de participació i implicació de la societat civil i nosaltres, els republicans, sempre recolzarem amb fermesa aquest tipus d’iniciatives.

Per si algú encara té dubtes de l’èxit d’aquesta Festa només voldria donar-vos quatre dades:

* Cap a 200 persones al Sopar de Colles amb important presència de les nostres comparses (Els Torrats, Els Ben Parits, i els Uuhquexungu, tot i que també podríem afegir Les Castanyes Voladores de Santa Cristina d’Aro)

* 9 associacions juvenils de la ciutat implicades: Atzavara Club (a qui aprofito per felicitar pel retorn del Sant Feliu Fest), Plataforma per la Llengua, Creu Roja Joventut, Associació Comunitària Anti SIDA, Uuhquexungu, Associació de Hip Hop TEDECÉ, JERC Guíxols i les seccions del Casal i d’Oci Alternatiu del Centre Excursionista Montclar.

* La presència de 5 grups locals en la programació: Las Malas Influencias, Del Revés, Sin Fin, Bullitt i Los Puntuales. A més, vam comptar amb els Ayahuasca Sutra (Santa Cristina d’Aro) i els Cayena (Castell-Platja d’Aro i S’Agaró). Val a dir que la resta de grups eren tots de Comarques Gironines.

* L’edició de 3r número de la revista del Consell, on totes les entitats i joves no associats han pogut participar-hi.

* El concurs del cartell de la FMJ, que tot i que només va tenir 10 participants va tenir molta qualitat i esperem que l’any que ve hi participin molts més joves.

Per acabar, vull dir que com a regidora de joventut de Sant Feliu de Guíxols és un orgull comptar amb tots aquests joves que tenen ganes de fer coses desinteressadament a la seva ciutat perquè aquesta esdevingui un lloc encara millor per viure-hi. Conec perfectament les hores que han passat organitzant, treballant i suant perquè els concerts, les activitats i les barrakes fossin un èxit. Gràcies a totes i tots pel vostre esforç! Espero que us convertiu (si no ho sou encara) en un referent pels més joves (i pels que ja no ho són) i entre tots seguim fent ciutat!